Aplicatia Find Face – Big Brother vine din Rusia

find face andrioid ios

O aplicatie prezenta in Rusia este Big Brother. Aici este vorba despre o aplicatie numita si ”Find Face”, aparent este inocenta si gratuita in Play Store, dar care poate sa creze fiori prin potentialul sau.

 
Pentru cateva secunde imaginati-va ca mergeti pe strada, vedeti o persoana cunoscuta si va este teama sa o bagati in seama pentru nu sunteti intr-adevar siguri ca este cine credeti, insa ii faceti o poza cu telefonul, iar apoi Find Face foloseste algoritmi de recunoastere faciala cu care este dotata si ii gaseste profilul de social networking al acelei persoane. Este ceva de-a dreptul nemaintalnit pana acum. Programatorii specialisti din Rusia au creat acest soft, care solicita ca utilizatorul acestei aplicatii sa aiba peste 18 ani, dar nu exista nici o sansa de a verifica daca acest lucru este adevarat.

 
Din recenziile aplicatiei din Play Store se observa ca majoritatea sunt negative, iar aplicatie primeste doar 2.5 stelute din cele 5 ca medie a notelor. Foarte multi utilizatori se plang de meniurile aflate in limba rusa, ca aplicatia colecteaza foarte multe date din telefon, are acces la toate contactele si fotografiile din telefon, insa Find Faces nu reuseste sa identifice presoana asa cum trebuie, acestea sunt spusele celor care au testat aplicatia. In spatele aplicatie se afla un ”neural network” care analizeaza diferite modele de fete, iar apoi afiseaza rezultatul.

 
Ideea in sine a acestei aplicatii nu este deloc rea, pentru ca in mare va invata structura fetelor, forma ochilor, rasele si forma maxilarelor si va face asocierile tot mai usoare. Creatorul aplicatiei a incheiat deja un contract cu politia din Moscova, ceea ce este foarte bine in folosul comunitatii ruse. Insa nici nu vrem sa ne gandim ce ar putea face FBI, NSA sau FSB cu o asemenea aplicatie.

Be the first to comment on "Aplicatia Find Face – Big Brother vine din Rusia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*