Samsung trebuie sa plateasca 11.6 milioane de dolari catre Huawei

samsung

Cu ajutorul unui raport am aflat ca Samsung este obligata de catre Curtea de Justitie chinezeasca sa plateasca suma de 11.6 milioane de dolari catre Huawei. Plata acestei sume se datoreaza pe seama incalcarii de brevete. Se cunoaste ca acesta este verdictul final si din cate se pare, procesul incepuse inca din luna mai a anului trecut cand Huawei depunea diferite plangeri, atat in tara natala China, dar si in Statele Unite ale Americii.

In tot acest timp in care Huawei cerea despagubiri pe seama brevetelor utilizate de catre Samsung, sud-coreenii atacau si ei la randul lor prin procese contra chinezilor pentru ca au incalcat propietatile intelectuale. Este cunoscut faptul ca mai bine de 20 de modele de smartphone-uri si tablete Samsung au incalcat brevetele celor de la Huawei.
In total Huawei cere compansatii pentru mai bine de 30 milioane de produse ce au fost puse spre comercializare. Toate aceste produse ating suma de aproape 12.7 miliarde de dolari. Aflam ca printre aceste produse isi face aparitia si Samsung Galaxy S7.

Curtea de Justitie chinezeasca a ordonat ca cele 3 unitati Samsung ( Samsung China Investement Co Limited, o unitate din Huizhou si o unitate aflata in Tianjin) care se presupune ca incalca in momentul de fata brevetele Huawei trebuie sa faca plata de despagubire.

11
Din punctul nostru de vedere, decizia luata de catre Curtea de Justitie chinezeasca este una corecta pentru ca nici un brand cunoscut nu doreste ca un alt producator sa ii foloseasca brevetele si sa obtina profituri imense ”pe spatele” acestuia. Insa consideram ca, compania Huawei a cerut compensatii doar pentru produsele care au fost comercializate si nu si pentru daune pentru uz sau alte despagubire. Deci sediile Samsung care au folosit brevetele Huawei ar trebui sa plateasca despagubirile si data viitoare sa fie mult mai atente.

Be the first to comment on "Samsung trebuie sa plateasca 11.6 milioane de dolari catre Huawei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*