Schimb de brevete gratis intre Allview si Samsung; Brasovenii fac parte din PAX, o noua alianta Google

In ultima vreme Google a facut tot posibilul pentru a evita ca partenerii sau hardware sa se dea in judecata intre ei si doreste sa intareasca colaborarea pe baza de brevete, lansand initiativa PAX. Aceasta reprezinta un mecanism de licente la comun care poate sa acopere proprietatile intelectuale care sunt legate de catre Android si aplicatii Google.

Printre colaboratorii la inaugurarea PAX se numara si Allview sau HMD Global. De asemenea mai sunt prezenti si Google, evident, dar si Samsung, LG, HTC, Foxconn, Coolpad si BQ. In total sunt 9 companii ce detin aproximativ 230.000 de brevete si Google sustine schimbul de proprietati intelectuale. Pe viitor este cunoscut faptul ca pe viitor HMD Globar va contribui cu un numar mult mai mare de brevete Nokia.

Nokia niciodata nu s-a ferit sa se judece cu Apple, iar cand ai un asemenea aliat viitorul suna chiar foarte bine. Practic membrii PAX isi vor oferii licentele unul altuia fara a impune nici un fel de taxa. Este de asteptat faptul ca sa se mai alaturi acestei liste, alte mari companii din China precum: Huawei, Oppo, Vivo, OnePlus, ZTE sau Acer. Insa daca luam in vedere faptul ca Huawei este compania care a primit cele mai multe brevete in ultimi ani, nu cred ca o sa fie prea incantati de aceasta idee.

In concluzie, acest schimb de brevete este cu totul o experienta noua pentru fiecare companie in parte. Trebuie sa ne gandim ca in cazul in care aceasta colaborare v-a fi dusa la bun sfarsit, probabil ca pe viitor, companii renumite precum LG, HTC, ACER sau multe altele vor colabora intre ele, nu doar pentru schimbul de brevete, ci pentru multe altele.

Be the first to comment on "Schimb de brevete gratis intre Allview si Samsung; Brasovenii fac parte din PAX, o noua alianta Google"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*