Amenda record pentru Google de 2.4 miliarde de euro

Google a primit o amenda record de 2.4 miliarde de euro de la Uniunea Europeana. Se poate spune ca este cea mai mare amenda emisa de UE de pana acum. Pe locul 2 se afla Intel care a primit o amenda in anul 2009 de 1.06 miliarde de euro.

Ei bine, acum va intrebati pentru ce a primit Google aceasta amenda. Pai Comisia Europeana a considerat ca Marele G s-ar fi folosit de motorul de cautare pentru a promova Google Shopping-ul, un serviciu de cumparaturi si comparare a produselor.

Cei de la Google au primit un termen de 90 de zile in care sa rezolve aceasta problema sau amenda poate sa devina chiar mai mare. Faptul ca americanii au realizat un abuz de pozitie dominanta in opinia oficialilor din UE, au primit o amenda destul de usturatoare.

Chiar daca Google este considerata o companie de talie mondiala, aceasta a avut un profit de 18 miliarde de euro in anul 2016, iar cei 2.42 miliarde de euro nu sunt de ici pe colo.

In momentul de fata Google nu are nici un rival in proximitate, poate doar in Rusia unde este regasit Yandex, dar in Romania potrivit Start Counter, Google detine 97.06% din piata.

Be the first to comment on "Amenda record pentru Google de 2.4 miliarde de euro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*