Banca Italiei Monte dei Paschi a primiti un plan plan de salvare

Banca Italiei Monte dei Paschi

Monte dei Paschi, o banca din Italia a primiti aprobarea unui plan de salvare, dupa ce Guvernul ar fi anuntat inchidere a inca 2 banci cu probleme financiare. Se pare ca Banca Italiei a primit toate aprobarile necesare din partea autoritatilor pentru planul de salvare cu pana la 6.6 milioane de euro.

Viceguvernatorul bancii centrale, Fabio Panetta a declarat ca planul de recapitalizare a Monte dei Paschi, a patra banca din Italia, a fost aprobat , insa pentru ca totul sa decurga asa cum trebuie Comisia Europeana trebuie sa isi oficializeze acordul pentru ca mai mult ca posibil aceasta poate sa obtina fonduri de stat pentru a-si continua activitatea.

Ei bine, chiar daca banca Monte dei Paschi reuseste sa scape Veneto Banca si Banca Popolare di Vinceza vor fi inchise si poate sa coste statul pana la 17 miliarde de euro, iar toate activele bune ale acestora vor fi preluate de catre Intesa Sanpaolo. Guvernul v-a plati Intesa 5,2 miliarde de euro , iar pentru cei 12 miliarde de euro va plati garantii pentru a putea prelua ceea ce ramane din Veneto Banca si Banca Popolare di Vinceza.

Be the first to comment on "Banca Italiei Monte dei Paschi a primiti un plan plan de salvare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*